PANİK ATAK DEĞİL RİTM PROBLEMİ!!

PANİK ATAK DEĞİL RİTM PROBLEMİ!!

PANİK ATAK DEĞİL RİTM PROBLEMİ!!

 

 

46 yaşında koroner arter hastalığı olan bayan hastamız yaklaşık 5 senedir panik atak tanısı ile takip edilmekte idi. Çok çeşitli sakinleştirici ilaçlar kullanmasına rağmen hastanın çarpıntı ve nefes darlığı şikayetleri devam etmekteydi. Çoğu zaman evde olan ve ani başlayan çarpıntı atakları acil servise başvuramadan sonlanıyordu. Hastamıza yapılan muayene ve tahlilleri sonucunda 72 saatlik ritm holter tetkiki uyguladık. Ritm holter kaydında kısa süreli ama sık sık tekrarlayan çarpıntı atakları tespit ettik. Hastamıza Elektrofizyolojik Çalışma ve Ablasyon işlemi uygulamayı planlandık.

Elektrofizyolojik Çalışma ve Ablasyon işlemi esnasında kalpte sol akciğer toplardamarının sol atriyuma giriş yerinde anormal çarpıntı odagı olduğunu 3 boyutlu haritalama yöntemi ile tespit ettik ve mevcut çarpıntı odagına 3 boyutlu ablasyon işlemi uygulayarak bu odagı ortadan kaldırdık (Video görüntülemesini aşağıda bulabilirsiniz)

İşlemden sonra hastamızın daha önceden kullanmış olduğu tüm panik atak ilaçlarını kestik. Takiplerimizde birinci ay kontrolunde hastamız, artık hiç çarpıntısı olmadıgını ve hayatının işlemden sonra normale döndüğünü ifade etti.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Karadeniz bölgesinin en çok sayıda vaka yapan aritmi tedavi merkezi olmayı devam ettirmektedir. Aritmi tanısı ile tedavi bekleyen hastalarımızın her daim yanında olmayı sürdürecegiz….

 

 

Doc.Dr.Gökhan Aksan

Muayenehane adres: İstiklal Mahallesi, Alparslan Bulvarı No:66/1 Atakum Office Atakum/SAMSUN

Muayenehane Tel: 0532 639 50 40

Mail adresi: info@drgokhanaksan.com